Za fotky tentokrát děkuji Vlaďce, která vše zdokumentovala, když
jsem byl zrovna neskutečně líný. Záhy se ukázalo, jak je taková
blogodokumentace náročný proces. Posuďte sami. Nejprve vám donesou paštiku de campagne. Nafotíte tedy paštiku. Když ji dojíte, nechají vám příbory na další chod.Ten je však od paštiky, takže na hlavní chod leštíte příbory ubrouskem.Jenže ubrousek na foto taky potřebujete, takže ho aranžujete tak, aby nebylo poznat, že je uvnitř od paštiky.Fotíte hlavní chod Filet s omáčkou a la Provance.U dezertu si oddychnete, že je k němu ještě nepoužitá lžička, protože na čištění provensálské omáčky už nemáte ubrousek.Jako nepraktické se jevilo pikantní koření na okraji talíře.To by český kuchař Zdeněk deklasoval na devadesátkové manýry.Nepraktičnost spočívala v tom, že se velmi lehce dostane na ruce, následné otření oka jednoho z nás provázelo nefalšované české klení.
Jako národní vítězství považuji rozloučení číšníka, který pronesl: Dzěkujíí.
A teď vážně. Jídlo bylo fajn a pro mne nový zážitek, když sedíte zády směrem do chodníku na dosti frekventovaném místě. Oko jsme zachránili.
Merci.Mes compliments au chef ! :)
Tip: 39 Rue d'Orsel, Montmartre, 18. obvod
Žádné komentáře:
Okomentovat