čtvrtek 25. srpna 2016

Dal jsem si steak

Není potřeba zastírat, že francouzština nebude zrovna má parketa. Vybaven poučkami o drzosti číšníků, záludnosti menu i třech různých cenách za jednu položku, jsem se vydal obědvat.




   Vybral jsem si stylově restauraci s poledním menu kousek od hřbitova na Montmartre.Číšník byl v pohodě a když viděl, že se mnou francouzsky umoří, přešel do angličtiny. Po této lingvistické bitvě jsem si vybral klasické místní jídlo - steak s hranolkami.
Bylo mi nabídnuto z varianty small and big...Bohužel v tu chvíli jsem si vzpomněl na varování o triku měnit a kombinovat porci, což je cesta, která navýší velmi nepříjemně cenu.Vybral jsem tedy small.
Pozdě jsem si uvědomil, že jsme probírali úpravu steaku, nikoliv velikost porce.Volal jsem, žádal, ale číšník s úsměvem vysvětloval něco v tom smyslu, ať se nebojím, kuchař to fakt umí.

   No...krvavý steak. Byla to facka za mou nedůvěru, kterou částečně napravilo následující tiramisu. A pak číšníkovo přání "Nazdarovje", protože si celou dobu myslel, že jsem Rus.

Tip: Bistro Le Tifinagh se nachází na 17 Avenue Rachel, v 18. obvodu.Za zmínku stojí místní koupelna a wc, kde se cestou po velmi úzkém schodišti spolehlivě "propadnete" do období Amélie.

Žádné komentáře:

Okomentovat