Výroba dezertu patří mezi náročnější počiny a kvalitní poměr surovin i vytříbenou chuť prý zvládnou jen mistři svého oboru.Francouzi dezert milují, je často věnován jako sladká pozornost při návštěvách přátel.
pátek 1. září 2017
L'Eclair
L'Eclair je francouzský dezert.Zajímavostí je, že slovo je poprvé doloženo v angličtině.Historie této sladkosti sahá do 19. století. Někteří historikové uvádějí jako jeho stvořitele slavného francouzského kuchaře Marie-Antoine Carême (1784-1833).Ten byl přezdíván "Kuchař králů a Král kuchařů".Osobní kuchař Napoleona Bonaparta, který kromě jiného dal světu bešamelovou omáčku a bramborové hranolky.
Výroba dezertu patří mezi náročnější počiny a kvalitní poměr surovin i vytříbenou chuť prý zvládnou jen mistři svého oboru.Francouzi dezert milují, je často věnován jako sladká pozornost při návštěvách přátel.
Výroba dezertu patří mezi náročnější počiny a kvalitní poměr surovin i vytříbenou chuť prý zvládnou jen mistři svého oboru.Francouzi dezert milují, je často věnován jako sladká pozornost při návštěvách přátel.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat